Beurré Durondeau

beurre durondeau

Beurré Durondeau

Classique Klassieke must-have variëteit!

Plukdatum: begin oktober – Proefdatum: half oktober eind oktober

Verkregen door Monsieur Durondeau in 1811 bij Tongres Notre Dame (Ath). In Frankrijk wordt ze “de Tongres “ benoemd. Fruit groot of zeer groot met gladde of licht ruwe epidermis, donkergeel tot brons, lichter op volwassenheid, karmijnrood aan de zijkant van de zon, conische peervormige snoek licht hobbelig in de periferie. Wit vlees, stevig, een beetje knapperig, half-pittig, medium smeltend, overvloedig in zoet water, met een voortreffelijk parfum. Plukken in de tweede helft van september. Natuurlijk behoud tot begin november. Boom van matige kracht. Zeer vruchtbaar.

Beschikbaar in leivorm Beschikbaar in leivorm

Beschikbaar in vrije vorm Beschikbaar in vrije vorm

Goed stuifmeel. Gemiddelde bloei.